ChristenUnie wil snel internet in het buitengebied

Foto-snel-internet-768x433.pngdinsdag 17 oktober 2017 15:09

Afgelopen week was de fractie van de ChristenUnie op bezoek bij kwekerij Quanthurium in Rijnsburg. Een van de onderwerpen die aan de orde kwam was het trage internet in het buitengebied. Waar de meeste mensen in onze gemeente een prima internetverbinding hebben kunnen gezinnen en bedrijven in het buitengebied dat niet krijgen. Het gebruik van internet vormt tegenwoordig een essentieel onderdeel van het dagelijks leven. De jongeren die in het buitengebied leven hebben internet nodig om te functioneren op school. Maar internet is niet alleen nodig voor school of privégebruik, ook voor een moderne bedrijfsvoering. Steeds vaker worden bedrijven uitgerust met moderne middelen om de bedrijfsvoering up tot date te houden. Internet is daar een belangrijk hulpmiddel bij.

Fractievoorzitter Gerard Mostert: ‘We willen de economie in onze gemeente verder versterken. Het buitengebied is een belangrijke economische drager voor onze lokale en regionale economie. Onder andere in de sierteeltsector worden daar geweldige dingen gedaan. Daarom willen we dat het buitengebied wordt geholpen om mee te blijven doen met nieuwste ontwikkelingen. Goed en snel internet is daarbij een basisvoorwaarde.’

De ChristenUnie heeft daarom vragen gesteld aan het college en hen opgeroepen om samen met bedrijven, provincie Zuid-Holland en internetaanbieders te werken aan een verdere verbetering van het internet in het buitengebied.

« Terug