Blijverslening enthousiast onthaald

blijverslening-logog-768x264.pngmaandag 19 juni 2017 15:11

Op initiatief van de ChristenUnie heeft de gemeenteraad een voorstel aangenomen om de Blijverslening beschikbaar te stellen in Katwijk. In de raadscommissie werd er enthousiast gereageerd op dit voorstel. Langer zelfstandig thuis wonen is een opgave voor de komende jaren. Door de Blijverslening kunnen inwoners aanpassingen bekostigen om langer thuis te blijven wonen.

De ChristenUnie is van mening dat ouderen in onze gemeente de mogelijkheden moeten hebben om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Toch zijn er veel ouderen die wonen in een woning die niet levensloopbestendig is maar die wel levensloopbestendig gemaakt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een aanpassing van de badkamer, een (extra) bad- of slaapkamer op de begane grond, het weghalen van drempels of het plaatsen van een extra trapleuning en veiligheidsvoorzieningen. Weinig ouderen beschikken over spaargeld om deze woningaanpassingen te kunnen doen, veel van het gespaarde geld zit in het huis. Daarnaast verstrekken banken ouderen bijna geen hypotheek of een consumptieve lening. De Blijverslening is bedoeld om een huis levensloopbestendig te maken.

Natuurlijk is de Blijverslening niet de enige oplossing. Daarom zal er in september een bijeenkomst worden georganiseerd waarbij in de volle breedte over dit onderwerp zal worden gesproken.

Voor de ChristenUnie is het belangrijk dat inwoners en ouderenverenigingen meepraten over dit thema. Samen kunnen we toekomstbestendig wonen verder brengen en prettig wonen in Katwijk voor iedereen mogelijk maken.

« Terug