ChristenUnie: afval scheiden mogelijk voor iedereen

afvalbakkenvrijdag 24 februari 2017 15:17

Onze gemeente scheidt zo zorgvuldig en duurzaam mogelijk het afval, op diverse plekken is het mogelijk om afval te brengen. Uiteraard iets wat de ChristenUnie heel belangrijk vindt. Ook het parkeerterrein naast supermarkt Hoogvliet in Rijnsburg biedt ook zo’n mogelijkheid. Nadat er voorheen voornamelijk hoge bakken stonden voor onder andere plastic en papier, is er nu aan de zijkant van het parkeerterrein een strook met metro-systeem containers geplaatst. Het ziet er allemaal netjes en overzichtelijk uit, de lage containers maakt het bovendien mogelijk dat mensen in een rolstoel, scootmobiel of rollator er ook bij kunnen.

Zou je denken.

Maar hier is een probleem. Doordat het trottoir waar de containers staan te smal is, en het trottoir bovendien geen verlaging heeft om erop te komen, is het voor deze mensen niet mogelijk om hun afval te deponeren. Heel jammer, want iemand in een scootmobiel kan niet zonder geholpen te worden z’n zakje vuil in de container doen.

Raadlid Claudia Noort: “ik heb aan burgemeester en wethouders gevraagd of zij bereid zijn om eens polshoogte te gaan nemen op dit parkeerterrein, en, bereid zijn om de nodige aanpassingen te doen – en dan bedoel ik: verbreden van het trottoir en een verlaging of verlagingen aan te brengen – zodat de containers ook toegankelijk worden voor minder validen." Wethouder Mostert reageerde positief: hij gaat polshoogte nemen, en is bereid de nodige maatregelen te treffen zodat minder validen er in het vervolg goed bij kunnen!

« Terug