Wethouder Mostert Kwartet in de Week zonder geweld

zaterdag 26 november 2016 15:26

Het is de internationale Week zonder geweld. Naar schatting zijn erin Nederland ongeveer dertig duizend ouderen jaarlijks het slachtoffer van financiële uitbuiting en financieel misbruik. <strong>Doordat ouderen langer zelfstandig wonen neemt het risico op financieel misbruik toe. Denk bijvoorbeeld aan kind die de pinpas van een ouder voor eigen boodschappen gebruikt of sieraden ontvreemdt. </strong>In de gemeente Katwijk is een lokale Alliantie gestart om financieel misbruik te voorkomen door bewustwording en deskundigheidsbevordering. De Lokale Alliantie Katwijk brengt financieel misbruik ouderen deze week extra onder de aandacht door te kwartetten met professionals en ouderen

<a href="http://www.christenuniekatwijk.nl/2016/11/wethouder-mostert-kwartet-in-de-week-zonder-geweld/gerard-mostert-sr-2/" rel="attachment wp-att-4701"><img class="aligncenter size-full wp-image-4701" src="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2016/11/Gerard-Mostert-Sr.-2.jpg" alt="gerard-mostert-sr-2" width="1600" height="1200" /></a>.

De lokale Alliantie wil middels een speciaal kwartetspel ouderen weerbaar maken tegen familie, kennissen en verzorgers die hen financieel proberen te misbruiken. Het ThuisPluis kwartet is speciaal ontwikkeld om spelenderwijs kennis te maken met het onderwerp financiële uitbuiting en om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Het kwartet wordt in de Week zonder geweld op verschillende plaatsen in het land gespeeld. Op woensdag 23 november was Wethouder Mostert uitgenodigd om samen met de professionals  van lokale Alliantie het Thuispluis kwartet te spelen in Katwijk.

« Terug