Locatie nieuwe toekomstbestendige bibliotheek

donderdag 10 november 2016 15:31

De ChristenUnie denkt dat de Noordzeepassage mogelijkheden biedt voor een toekomstbestendige bibliotheek. De ChristenUnie ging niet over een nacht ijs en is onder duidelijke voorwaarden akkoord gegaan met deze locatie. Onder andere technische onderzoeken, ontbindende voorwaarden, zoveel mogelijk risico’s uitsluiten en het mag in totaal maximaal 11 miljoen euro kosten.

<a href="http://www.christenuniekatwijk.nl/2016/11/locatie-nieuwe-toekomstbestendige-bibliotheek/noordzeepassage-bieb/" rel="attachment wp-att-4681"><img class="aligncenter size-full wp-image-4681" src="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2016/11/noordzeepassage-bieb.jpg" alt="noordzeepassage-bieb" width="640" height="448" /></a>

&nbsp;

De fractie van de ChristenUnie heeft uitgebreid gesproken over een nieuwe toekomstbestendige bibliotheek en heeft ermee geworsteld. De ChristenUnie heeft deskundigen geraadpleegd en vele vragen gesteld aan de organisatie. Wat betekent het voor bewoners en ondernemers? Hoe gaat de exploitatie er uit zien? Hoe zit het met het programma van eisen? Kortom veel vragen en veel onzekerheden.

“De ChristenUnie vindt het belangrijk dat vooraf onderzoeken worden gedaan naar wateroverlast, de keldervloer, bouwlagen, haalbaarheid muziekschool etc. en de kostenaspecten hiervan. Ontbindende voorwaarden zijn cruciaal om te voorkomen dat we in de toekomst te maken krijgen met een Noordzeepassage die niet geschikt of te duur is voor bibliotheek en muziekschool en waar we vervolgens als gemeente mee blijven zitten. De ChristenUnie wil die risico’s zo veel mogelijk verkleinen. Daarom geven we kaders mee in het mede door onze fractie ondertekende amendement. Dit is de enige manier om tot een verantwoorde keuze te komen", aldus raadslid Atie Kuijt.

Het college is nu aan zet en de ChristenUnie verwacht dat het college de raad vroegtijdig op de hoogte houdt van de ontwikkelingen en de voortgang van het project.

Amendement:

https://drive.google.com/file/d/0B7qMprS5EHq9bkZmd3V0NDRVTzA/view

« Terug