'Watersportdag Katwijk een succes!'

zaterdag 10 september 2016 15:40

Vandaag op bezoek geweest bij de eerste <a href="http://www.christenuniekatwijk.nl/2016/09/beleef-het-water-kom-naar-de-watersportdag/">Watersportdag </a>in Katwijk. Met het schitterende weer, een gezellige sfeer en veel mensen op en rond het water, mag dit nieuwe evenement in onze gemeente wel een succes worden genoemd. Op de Oude Rijn, bij de jachthaven en op het terrein van Hoogheemraadschap Rijnland konden inwoners en toeristen kennis maken met de vele watersportverenigingen en -bedrijven die Katwijk rijk is.

<img class="aligncenter wp-image-4604 size-full" src="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2016/09/watersportdag-1-e1473544917832.jpg" alt="watersportdag-1" width="480" height="640" />

Bij de jachthaven trof ik een aantal enthousiaste organisatoren, waaronder de initiatiefnemers Jan en Carry Hoek van Skuytevaert. We haalden herinneringen op van anderhalf jaar geleden toen we met een aantal watersportpartijen bijeen kwamen in een zaaltje in het gemeentehuis. We waren het al snel met elkaar eens: in Katwijk moet er meer aandacht komen voor de watersport, de waterrecreatie en het watertoerisme. Water is een van de factoren die Katwijk tot een unieke en prachtige gemeente maakt. De Noordzee, de Uitwatering, de Oude Rijn, ze maken Katwijk bijzonder. De inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg kunnen er heerlijk van genieten en ondernemers kunnen het benutten om mensen naar Katwijk te trekken en zodoende werkgelegenheid creëren. Ook de watersportverenigingen en watersportbedrijven zagen kans om elkaar te versterken en sloegen de handen ineen. Eerst kwamen ze enthousiast vertellen tijdens een avond voor de gemeenteraad over de kansen die er lagen om het waterrijke Katwijk beter op de kaart te zetten en niet veel later werden de plannen voor de Watersportdag gesmeed.

« Terug