Beleef het water, kom naar de Watersportdag!

maandag 05 september 2016 15:41

Zaterdag 10 september is de eerste Watersportdag in de gemeente Katwijk. Heel gaaf! Ik ben er trots op dat zoveel (watersport)verenigingen de handen ineen hebben geslagen om een mooi waterspektakel te organiseren. Tussen 11.00 en 16.00 uur worden tal van activiteiten georganiseerd op de Oude Rijn, tussen de Jachthaven en de Uitwatering. Kom kijken en beleef het water! Check nu alvast het programma op www.watersportdagkatwijk.nl of op Facebook 'Watersportdag Katwijk'.

<img src="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2016/09/poster-watersportdag.jpg" alt="poster watersportdag" width="425" height="600" class="aligncenter size-full wp-image-4592" />

Katwijk is een waterrijke gemeente en toch wordt dat weinig gepromoot. Er is veel aandacht voor strand, zee en duinen, maar de aandacht voor waterrecreatie en watersport is minimaal, constateerde ik vorig jaar. Het was aanleiding om met veel organisaties op gebied van waterrecreatie en watersport in gesprek te gaan. Niet alleen met Katwijkse clubs, maar ook met regionale en landelijke organisaties. Alle organisaties erkenden dat het waterrijke Katwijk meer op de kaart moest worden gezet. Tijdens een door mij georganiseerde avond voor de gemeenteraad over de waterrecreatie en watersport in Katwijk, is door een aantal watersportpartijen de handschoen opgepakt. Het idee voor een watersportdag is toen ontstaan en door een aantal enthousiaste watersporters opgepakt en uitgewerkt. Klasse!

« Terug