Gert-Jan Segers bezoekt Katwijk tijdens Zuid-Holland Tour

woensdag 08 juni 2016 15:48

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers geeft op vrijdag 10 juni een vervolg aan zijn ‘Provincietour’ door Nederland. Tijdens zijn tour in Zuid-Holland werkt Segers onder meer mee bij ‘Binders’ in Katwijk, waar mensen met een beperking een kans krijgen om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Segers wil laten zien dat ieder leven waardevol is en zet door zijn bezoek zijn pleidooi voor een inclusieve samenleving kracht bij. Samen met de deelnemers van Binders bezoeken ze de Willem van Veenschool. Daar zal gewerkt worden aan het onderhoud van het groene schoolplein. Ook zal Segers in gesprek gaan met de school over de combinatie die Binders legt met de omgeving en welke meerwaarde dit heeft voor de school en de scholieren.
<a href="http://www.christenuniekatwijk.nl/2016/06/gert-jan-segers-bezoekt-katwijk-tijdens-zuid-holland-tour/segers-foto/" rel="attachment wp-att-4468"><img class="aligncenter size-full wp-image-4468" src="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2016/06/segers-foto.jpg" alt="segers foto" width="944" height="390" /></a>
Waardevol leven
De ChristenUnie komt op voor al het leven. Bij Binders zal Gert-Jan Segers de waardevolle bijdrage van mensen met een beperking onderstrepen. Volgens de ChristenUnie moeten we met heel Gods schepping zorgvuldig om gaan. De ChristenUnie staat voor de waardigheid en de rechten van alle mensen: krachtig of kwetsbaar, geboren of ongeboren, nabij of veraf.

Tekenen voor vrijheid
Nadat hij Katwijk bezocht heeft vertrekt hij naar Dordrecht waar het draait om wat wel ‘de school van de toekomst’ genoemd kan worden: de duurzaamheidsfabriek, waaruit jongeren middenin het bedrijfsleven worden opgeleid in vmbo en mbo.
Segers zet in het Hof van Nederland zijn handtekening onder de notulen van de eerste Statenvergadering die hier in 1572 werd gehouden. De vergadering bepaalde dat iedereen in Holland vrijheid kreeg van denken en geloven. Voor Gert-Jan Segers is vrijheid, ook van geloof, één van de belangrijkste onderwerpen voor de politiek.

Provincietour
Na Groningen, Friesland, Utrecht, Gelderland, Zeeland, Noord-Holland en Drenthe is Zuid-Holland de achtste ‘halte’ van de Provincietour die ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers aflegt.

Tijdens de Provincietour bezoekt hij de twaalf provincies voor ontmoetingen in de provincie waarbij voor de inwoners van de provincie urgente onderwerpen centraal staan. De ChristenUnie-voorman wil met deze provincietour zijn betrokkenheid bij de provincies kracht bijzetten en de contacten met lokale politici versterken.

&nbsp;

« Terug