Katwijk merkbaar groener

woensdag 28 oktober 2015 16:32

De gemeente Katwijk investeert de komende jaren extra in het vergroenen van de leefomgeving. De ChristenUnie is blij dat daarmee een breed gedragen wens in vervulling gaat.

Het is belangrijk dat er genoeg groen is in de leefomgeving. Uit diverse onderzoeken blijkt dat een groene leefomgeving een positieve uitwerking heeft op de gezondheid en het welbevinden van de inwoners.<strong><img class="aligncenter wp-image-4168" src="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2015/10/hanging-basket-CU.jpg" alt="hanging basket CU" width="552" height="414" /></strong>

<strong>Concreet</strong>
De komende jaren wordt er eerst in Katwijk aan Zee geïnvesteerd in nieuw groen. Daarna volgen ook de andere dorpen van onze gemeente. Naast bomen die worden geplaatst wordt er ook onderzocht of  ‘Hanging baskets’ (zie foto) geplaatst kunnen worden. Zo worden de centra verder opgefleurd en is er een grotere diversiteit aan groen zichtbaar in onze gemeente.

<b>Meedenken</b>
De wijze waarop er invulling wordt gegeven aan de vergroening zal gebeuren door burgerparticipatie. De inwoners van de gemeente Katwijk kunnen aangeven hoe het groen in de wijken moet worden gerealiseerd. Via verschillende media zal hier ook aandacht aan gegeven worden.

<strong>VORK</strong>
Naast een extra investering in groen heeft de ChristenUnie ook aangedrongen op een verzorgde straten en pleinen in de verschillende dorpen. In sommige wijken zien we nog te vaak zwerfvuil op straat liggen. In de Visie Openbare Ruimte Katwijk wil de ChristenUnie meer aandacht voor de zelfwerkzaamheid van wijkbewoners. Uit een enquête die de ChristenUnie in het voorjaar van 2015 uitvoerde bleek dat er veel inwoners bereidt zijn om zelf een rol te spelen in het onderhoud van de eigen wijk. Raadslid Gerard Mostert jr. daarover: “De gemeente moet deze inwoners helpen en stimuleren en daar actief mee aan de slag gaan”. De wethouder heeft aangegeven daar de komende tijd meer aandacht aan te besteden.

&nbsp;

« Terug