ChristenUnie wil duidelijkheid voor gebruikers Tripodia en Hoornespassage

dinsdag 08 september 2015 16:38

De ChristenUnie heeft afgelopen raadsvergadering aandacht gevraagd voor de lastige en onzekere situatie waar diverse gebruikers van Tripodia zich in bevinden. Daarnaast wil de ChristenUnie dat er ook voor de ondernemers in de Hoornespassage duidelijkheid komt.

<strong>Onzekerheid voor gebruikers Tripodia</strong>

Het gebouw Tripodia is vanaf 1 januari 2016 niet meer onder het beheer van het bestuur van Tripodia maar zal vanaf dat moment onder het toezicht van de gemeente vallen. Waar de huurders na  juli 2017 naartoe moeten is nog onduidelijk. Raadslid Gerard Mostert jr. wil dat het college met  duidelijkheid komt voor de huurders. 'De verenigingen hebben behoefte aan duidelijkheid. De gemeente moet dat zo snel mogelijk geven.'<a href="http://www.christenuniekatwijk.nl/?attachment_id=4110" rel="attachment wp-att-4110"><img class="aligncenter wp-image-4110" src="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2015/09/Tripodia.jpg" alt="Tripodia" width="612" height="436" /></a>

<strong>Geen gemeenschapshuis Katwijk Noord</strong>

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat de gemeente heeft uitgevoerd dat er geen behoefte is aan een  gemeenschapshuis in Katwijk Noord. Volgens de ChristenUnie is het daarom nodig om met een creatieve blik te kijken naar de mogelijkheden voor de gebruikers van de bibliotheek, het winkelcentrum en de huurders van Tripodia.

Ook door de bibliotheek in de Hoornes wordt er gezocht naar een andere plek.  Daarnaast is het voor de levensvatbaarheid van het winkelcentrum Hoornespassage van belang dat er gekeken wordt naar de versterking van het winkelcentrum. Wat de ChristenUnie betreft komt er echter geen uitbreiding van het totale aantal vierkante meters detailhandel. Raadslid Gerard Mostert jr. daarover: 'Uit alle onderzoeken blijkt dat er de komende jaren steeds minder vierkante meters detailhandel nodig is. Het is dus onverstandig om dan nu meer vierkante meters te creëeren.'

Wethouder Knape heeft toegezegd te komen met een integrale kijk op de vier thema's: Tripodia, versterking winkelcentrum, bibliotheek en gemeenschapshuis Katwijk Noord.

&nbsp;

&nbsp;

« Terug