ChristenUnie stoort zich aan erotiek-reclame langs het strand

zaterdag 22 augustus 2015 17:04

In het weekend van 7, 14 en 21 augustus 2015 vloog er een vliegtuigje met een reclamebanner langs het strand van Katwijk waarvan de tekst aandacht vroeg voor een erotische website. De ChristenUnie heeft veel reacties gekregen van ouders met jonge kinderen, die hebben aangegeven dat dergelijke reclame gewoon niet kan. Gezinnen, jongeren en ouderen behoren alleen maar te genieten op het strand en dienen niet geconfronteerd te worden met dergelijke reclames.
De fractie van de ChristenUnie heeft contact gezocht met Gert-Jan Segers, lid van de Tweede Kamer van de ChristenUnie en hem de vraag voorgelegd hoe het mogelijk is dat dit soort bedrijven de kans krijgen dergelijke reclames te laten zien.
<a href="http://www.christenuniekatwijk.nl/2015/08/christenunie-stoort-zich-aan-erotiek-reclame-langs-het-strand/foto-gert-jan-segers/" rel="attachment wp-att-4065"><img src="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2015/08/foto-gert-jan-segers.jpg" alt="foto gert-jan segers" width="167" height="232" class="aligncenter size-full wp-image-4065" /></a>
Het antwoord van Gert-Jan is helder: “Het is onbestaanbaar dat deze reclame vertoond kan worden langs de kust. Er ligt namelijk een uitspraak van de Reclame Code Commissie van 7 juli 2015, waarin zanger Dinand Woesthoff gelijk gekregen heeft in zijn strijd tegen erotiek-reclame. Het betreffende bedrijf mag de bestreden uitingen niet meer op de onderhavige wijze openbaren in het straatbeeld, in verband met de bescherming van de gezondheid en goede zeden en de rechten van anderen. Terughoudendheid is vereist”.
Zowel de vliegtuigbanner met reclametekst en de uitspraak van de Reclame Code Commissie waren voor Gert-Jan Segers aanleiding om een aantal schriftelijke vragen te stellen aan de minister. U kunt deze lezen via deze <a href="http://www.christenunie.nl/k/nl/n33079/news/view/927672/363763/christenunie-stoort-zich-aan-erotiekreclame-op-strand.html#.VdyUCHBUerU">link</a>.
De ChristenUnie is blij dat deze vragen zijn gesteld en hoopt dat er voldoende instrumenten kunnen worden ingezet om ongeoorloofde reclames langs onze kust in de toekomst te voorkomen.

« Terug