ChristenUnie: stevige aanpak drugsdealers

dinsdag 23 juni 2015 17:07

Drugdealers die betrokken zijn geweest bij de grote drugszaak in Katwijk zouden naast hun straf ook gebieds- en contactverboden opgelegd moeten krijgen. Dat stelde de ChristenUnie afgelopen donderdag in de gemeenteraad aan de orde.

<a href="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2015/04/woningoverval2.jpg"><img src="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2015/04/woningoverval2.jpg" alt="woningoverval2" width="600" height="345" class="aligncenter size-full wp-image-3944" /></a>

ChristenUnie-raadslid Gert Varkevisser vroeg of de burgemeester bereid is gebiedsverboden op te leggen. De burgemeester is daar immers toe bevoegd. Ook vroeg Varkevisser of de burgemeester bij het Openbaar Ministerie wil bepleiten dat de officier van justitie gebiedsverboden en contactverboden vordert in de strafzaken tegen de verschillende dealers. Een derde optie die de ChristenUnie aangaf om herhaling te voorkomen en jongeren te beschermen, betrof het nagaan of de ouders van de 85 betrokken jongeren een juridische mogelijkheid hebben om civielrechtelijk contactverboden af te dwingen. De burgemeester antwoordde dat hij niet zal aarzelen om zelf gebiedsgeboden op te leggen als dat lukt. Hij gaat dat na, evenals de juridische mogelijkheden die de ouders hebben. Verder meldde hij dat de officier van justitie zal bekijken wat er strafrechtelijk kan worden bereikt.

Op de vraag of de drugszaak aanleiding is om in zijn algemeenheid extra maatregelen te nemen tegen drugsgebruik en drugshandel, antwoordde de burgemeester dat het College ook dat gaat bekijken. Hij gaf aan dat voortdurend wordt gekeken naar de mogelijkheden om de aanpak van drugsgebruik en – handel te verbeteren. Als deze drugszaak aanleiding is om extra maatregelen te nemen, zal dat ook gebeuren.

« Terug