AvioniCS Control Systems vliegt uit naar Valkenburg

zaterdag 11 april 2015 17:13

ICT-bedrijf AvioniCS Control Systems heeft zich onlangs op vliegbasis Valkenburg gevestigd om in deze kennisintensieve regio tot snellere groei te komen. Op de nieuwe locatie ontwikkelt en test AvioniCS haar autopilot-systemen voor de luchtvaartsector.
[caption id="attachment_3928" align="aligncenter" width="704"]<a href="http://www.christenuniekatwijk.nl/2015/04/avionics-control-systems-vliegt-uit-naar-valkenburg/avionics-kj1/" rel="attachment wp-att-3928"><img class="wp-image-3928" src="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2015/04/AvioniCS-KJ1.jpg" alt="AvioniCS KJ1" width="704" height="352" /></a> Wethouder Klaas Jan van der Bent verwelkomde Mauro Garcia Acero, Managing Director van AvioniCS donderdag 9 april, op vliegbasis Valkenburg en bekrachtigde de vestiging van zijn bedrijf met het overhandigen van een plaquette.[/caption]
InnovationQuarter en WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA) faciliteerden de verhuizing en brachten het jonge bedrijf in contact met kansrijke partijen. Wethouder ir. Klaas Jan van der Bent van de gemeente Katwijk verwelkomde Mauro García Acero, Managing Director van AvioniCS, donderdag 9 april op vliegbasis Valkenburg en bekrachtigde de vestiging van zijn bedrijf met het overhandigen van een plaquette.

AvioniCS Control Systems ontwikkelt en levert een breed scala van technologische systemen voor uiteenlopende sectoren, waaronder de automobielindustrie en lucht- en ruimtevaart. Een aparte divisie richt zich op autopilot-systemen en hoogwaardige componenten voor de productie van drones (op afstand bestuurbare luchtvaartuigen). De kracht van het bedrijf ligt in de eenvoud, betrouwbaarheid en functionaliteit van de oplossingen.
<!--more-->
Vliegbasis Valkenburg
AvioniCS maakte in 2012 als start-up haar entree in het ESA Business Incubation Centre in Noordwijk om via deelname aan het ESA-ontwikkelingsprogramma succesvol te kunnen doorgroeien. Na voltooiing van dit programma was het bedrijf voldoende toegerust om de activiteiten voort te zetten op een andere locatie. InnovationQuarter en WFIA zijn sinds vorig jaar actief betrokken bij het bedrijf en hebben de ambitieuze overstap naar vliegbasis Valkenburg mede mogelijk gemaakt. Het kantoor van AvioniCS is in Leiden ondergebracht en telt vier medewerkers en vier stagiaires. Het bedrijf verwacht een verdubbeling van het personeel over ongeveer drie jaar.

AvioniCS is opgericht door Mauro García Acero, een specialist in communicatiesystemen, softwareontwikkeling en luchtvaarttechnologie, met jarenlange ervaring bij de Franse ruimtevaartorganisatie CNES. García Acero ziet vliegbasis Valkenburg als een ideale omgeving om de autopilot-systemen te testen: “Er is volop ruimte, zowel buiten als binnen, om de drones veilig te laten vliegen. Valkenburg is een zeer strategische locatie voor ons, dicht bij de grote steden Den Haag en Amsterdam, waar ook veel andere technische bedrijven en organisaties met interesse in drone-technologieën hun hoofdvestiging hebben. Bovendien hebben we gemerkt dat in deze provincie veel organisaties zich sterk maken voor innovatie en netwerken. Dat is in onze ogen cruciaal om het bedrijf verder te laten groeien.”

Economische groei en werkgelegenheid
InnovationQuarter is verheugd dat AvioniCS heeft besloten om in deze regio te blijven. Philip Meijer, Account Manager Safety &amp; Security bij InnovationQuarter, constateert dat onbemande luchtvaartsystemen momenteel ‘hot’ zijn: “Er wordt gesproken over een ‘Drone Valley’ op vliegbasis Valkenburg, een initiatief dat wij samen met onder meer TNO, VNO-NCW en The Hague Security Delta (HSD) van harte toejuichen. Het doel is hoogwaardige kennisindustrie op één plek te verzamelen. Dit biedt interessante kansen voor Zuid-Holland. Samen met de beschikbare ruimte en ligging is de vliegbasis zeer geschikt als kennis- en ontwikkelcentrum voor drone-technologie. Het kan vele nieuwe arbeidsplaatsen opleveren, wat een enorme impuls betekent voor de economische groei en werkgelegenheid in dit gebied.”

Yes!Delft Incubation Programma
García Acero noemt de contacten met InnovationQuarter “zeer waardevol”. “De adviezen en praktische ondersteuning hebben ons enorm geholpen. Onze zakelijke relatie is zeer productief. In de toekomst zullen we zeker de vruchten plukken van onze gezamenlijke inspanningen”, zegt hij. Om AvioniCS te helpen met het ontwikkelen en vermarkten van nieuwe producten verkent InnovationQuarter momenteel de mogelijkheden voor deelname aan het Yes!Delft Incubation Programma en de Yes!Delft Community. Het programma richt zich op ondernemers met concrete ideeën voor technische, innovatieve en schaalbare producten.

Wings for Aid
Verder heeft AvioniCS zich via tussenkomst van InnovationQuarter gevoegd bij het initiatief ‘Wings for Aid’ dat drones wil inzetten voor humanitaire doeleinden, bijvoorbeeld in gebieden die na een natuurramp moeilijk te bereiken zijn. Drones kunnen dan uitkomst bieden om voedsel en medicijnen te brengen. Diverse bedrijven, instellingen en universiteiten, waaronder in de regio TU Delft, hebben zich aangesloten bij ‘Wings for Aid’.

Bron: RTV Katwijk

« Terug