ChristenUnie doet NLDOET

woensdag 25 maart 2015 17:15

De ChristenUnie heeft afgelopen weekend meegedaan aan NL Doet. Bij de dansclub Sjansee werd er samen met de deelnemers gedanst. Dansclub Sjansee is een  stijldans vereniging voor mensen met een verstandelijke beperking.
<a href="http://www.christenuniekatwijk.nl/2015/03/christenunie-doet-nldoet/nldoet-1/" rel="attachment wp-att-3895"><img class="aligncenter wp-image-3895" src="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2015/03/NLDOET-1.jpg" alt="NLDOET 1" width="862" height="573" /></a>
Door Atie Kuijt en Gerard Mostert jr. werd er een poging gedaan mee te dansen. Gelukkig werden ze ondersteund door goede begeleiders en dat resulteerde in en bewegingsvolle en gezellige avond.

De ChristenUnie is onder de indruk van het enthousiasme en de tijd die zoveel vrijwilligers steken in deze prachtige club. Een groot compliment voor de vrijwilligers en deelnemers voor de gezellige avond.

Maar NL Doet is meer.
<!--more-->
Het vraagt aandacht voor vrijwilligerswerk. Werk dat in onze samenleving steeds belangrijker gaat worden. Door de veranderingen in de zorg zijn steeds meer mensen aangewezen op hulp van vrijwilligers. Steeds meer mensen krijgen niet meer de hulp vergoed die ze voorheen wel vergoed kregen. Daarom is het belangrijk dat mensen zich blijven inzetten voor de naasten. Wij nemen graag het Bijbelwoord uit Romeinen 15:2 serieus: ‘Laat ieder van ons zich richten op het belang van de ander, op wat goed en opbouwend voor hem is’.

De ChristenUnie fractie blijft zich inzetten voor goede ondersteuning van het vrijwilligerswerk en de zorg voor de naasten. Want wij willen leven in een samenleving waar mensen naar elkaar omzien.

« Terug