Gemeenteraad besluit tot nieuwbouw zwembad

woensdag 18 februari 2015 17:19

De bouw van het nieuwe zwembad mag niet duurder zijn dan 16,3 miljoen euro en het tarief van het zwembadkaartje wordt met maximaal 5,8% verhoogd in 2019 tenzij dat eind 2018 niet nodig blijkt te zijn. Dat is de uitkomst van de besluitvorming in de gemeenteraad vorige week donderdag. De gemeenteraad stemde unaniem in met de nieuwbouwplannen.

<a href="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2013/10/zwemplezier-aquamar-katwijk.png"><img src="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2013/10/zwemplezier-aquamar-katwijk.png" alt="zwemplezier aquamar katwijk" width="569" height="448" class="aligncenter size-full wp-image-2931" /></a>

<strong>Goedkoper</strong>
Anderhalf jaar terug lag er een voorstel op tafel dat uitging van 17,9 miljoen euro aan bouwkosten en een tariefsverhoging van 10% op het zwembadkaartje. De ChristenUnie drong toen aan op versoberingsmaatregelen en een marktconsultatie. Wethouder Van Duijn is daar namens het College voortvarend mee aan de slag gegaan. Dit leidde er uiteindelijk toe dat de bouwkosten naar beneden kon worden bijgesteld naar 16,3 miljoen euro en de tariefsverhoging naar 5,8%.

<strong>Goed gelukt</strong>
De ChristenUnie wilde het zwembad en het zwemmen graag goedkoper. “Dat is goed gelukt”, zegt Gert Varkevisser. “De bouwkosten zijn ruim 1,5 miljoen euro naar beneden bijgesteld en misschien wordt het nog wat minder bij de aanbesteding. Ook de bijdrage van de gemeente uit de spaarpot met zogeheten Nuon-gelden wordt fors minder: van 8,8 naar 4,6 miljoen euro. De tariefsverhoging van het zwembadkaartje zien we liever niet. Echter, de tariefsverhoging gaat pas in per 2019 en op ons verzoek is besloten dat eind 2018 opnieuw wordt bekeken of de tariefsverhoging echt nodig is. We zullen daar te zijner tijd met een nieuw College over spreken.”
<!--more-->

<strong>Zwemplezier</strong>
“Natuurlijk is 16,3 miljoen euro veel geld, maar er komt een prachtig nieuw zwembad voor terug”, stelt Varkevisser. “Het nieuwe zwembad – een recreatiebad, een doelgroepenbad, een wedstrijdbad en een waterspeeltuin – biedt de inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg veel zwemplezier. Verenigingen als de Zwem- en Poloclub en de Katwijkse Reddingsbrigade hebben veel voordeel bij het wedstrijd- en doelgroepenbad. Voor gezinnen met (jonge) kinderen wordt het zwemmen en spelen in het nieuwe recreatiebad en de waterspeeltuin extra aantrekkelijk. Het nieuwe zwembad is ook voordeliger qua energieverbruik en onderhoud in vergelijking met renovatie. Renovatie van het huidige zwembad bleek geen serieuze optie te zijn. Er is goed en lang over nieuwbouw nagedacht. We krijgen veel waar – en zwemplezier – voor ons geld.”

« Terug