ChristenUnie blij met nieuwe ontwikkelingen voor voormalig vliegkamp Valkenburg

maandag 09 februari 2015 17:21

De ChristenUnie is blij dat wethouder Klaas-Jan van der Bent serieus in gesprek is om andere ontwikkelingen, zoals een Drone Valley, een kans te geven op het voormalig vliegkamp Valkenburg.<a href="http://www.christenuniekatwijk.nl/2015/02/christenunie-blij-met-nieuwe-ontwikkelingen-voor-voormalig-vliegkamp-valkenburg/vliegveld-valkenburg/" rel="attachment wp-att-3799"><img class="aligncenter wp-image-3799" src="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2015/02/Vliegveld-Valkenburg.jpg" alt="Vliegveld Valkenburg" width="569" height="379" /></a>

De ChristenUnie is altijd tegen de sluiting en de bebouwing van Vliegkamp Valkenburg geweest. Echter door de provincie, het rijk en de regio is er besloten om het vliegkamp te bebouwen.

'Met deze nieuwe ontwikkelingen kan Katwijk profiteren van nieuwe werkgelegenheid. Volgens de initiatiefnemers kan het duizenden banen opleveren. En dat is hard nodig. Harder dan woningbouw. Onlangs werd onderzoeksrapport gepresenteerd waarin zorgen werden geuit over de economische toekomst van de Duin en Bollenstreek. Om de welvaart en het welzijn in Katwijk hoog te houden, moeten we daarom deze kans op nieuwe werkgelegenheid, gecombineerd met de kennisclusters Bio Science en Esa-Estec, met beide handen aangrijpen', zegt raadslid Gerard Mostert jr. Het betekent niet dat bebouwing helemaal van tafel is. Naast bedrijfskantoren is ook woningbouw op een gedeelte van het terrein niet uitgesloten.<!--more-->

Voor Katwijk is het belangrijk dat er regie gevoerd wordt over wat er op ons grondgebied gebeurt. Daarom is het goed dat ChristenUnie wethouder Klaas-Jan van der Bent deze ontwikkelingen serieus bekijkt en er alles aan doet om voor Katwijk de beste uitkomsten te realiseren.

De ChristenUnie wil dat de wethouder nu aan tafel gaat met de initiatiefnemers om de haalbaarheid voor een Drone Valley in Katwijk te onderzoeken. Daarnaast moeten onderwijs en het lokale bedrijfsleven mee praten over de mogelijkheden van deze ontwikkelingen. ‘Het gaat over het grondgebied van onze gemeente en daar moeten we een grote rol spelen.’ Aldus Mostert. Uiteraard moeten de risico’s voor de gemeente Katwijk beperkt worden want ook de  RijnlandRoute hangt samen met het voormalig Vliegkamp Valkenburg. De ontwikkelingen bieden in ieder geval genoeg mogelijkheden om de Katwijkse werkgelegenheid een extra impuls te geven.

&nbsp;

« Terug