Andreasplein: een gezellig dorpsplein

woensdag 15 oktober 2014 17:32

De ChristenUnie wil niet dat de enige open plek in het centrum, het Andreasplein, wordt bebouwd. Het Andreasplein moet een dorpsplein worden met bankjes, sfeerverlichting en groen. Een gezellig plein waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar kleinschalige culturele, muzikale en sportieve activiteiten plaatsvinden.

<a href="http://www.christenuniekatwijk.nl/2014/10/andreasplein-een-gezellig-dorpsplein/p1080177/" rel="attachment wp-att-3632"><img class="aligncenter size-full wp-image-3632" src="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2014/10/P1080177.jpg" alt="P1080177" width="4576" height="3056" /></a>

Bij de nota van uitgangspunten aantrekkelijk centrum heeft de ChristenUnie een tweetal amendementen ingediend die breed ondersteund zijn door de gemeenteraad. Er komt geen onderzoek komt naar een alternatieve foodmarkt op het Andreasplein. De doelstelling van de ChristenUnie om  het Andreasplein een open plein met een verblijfsfunctie te laten zijn is gehaald.. Door een amendement van D66 mede te ondertekenen is ook bereikt dat autoverkeer over het Andreasplein wordt geweerd.
<!--more-->
Het tweede amendement van de ChristenUnie heeft bereikt dat  een onderzoek naar het opheffen van parkeerplaatsen op de Boulevard voorlopig niet wordt uitgevoerd.  Wat de ChristenUnie betreft is dat alleen nodig als het besluit van de Omgevingsdienst aangeeft  dat er meer dan 97 parkeerplaatsen dienen te worden opgeheven en geen toestemming geeft om binnen het door de gemeente aangegeven gebied naar eigen inzicht parkeerplaatsen op te heffen.

Een ander punt van aandacht voor de ChristenUnie was om de winkeliers tegemoet te komen in het kort parkeren tijdens de vensteruren. De ChristenUnie heeft hierover uitgebreid gesproken met  winkeliers, de wethouder en met diverse raadsleden. Hiervoor was geen draagvlak.

De uitgangspunten zijn vastgesteld. De ChristenUnie blijft betrokken bij de ontwikkeling van het centrum.

« Terug