Samen voor elkaar

maandag 23 juni 2014 17:50

<strong>De voorbereidingen voor de veranderingen in de zorg staan dagelijks in mijn agenda, aldus wethouder Mostert. De ambtenaren op het gemeentehuis zijn er volop mee bezig. Samen met de betrokken organisaties kijken we naar de beste manier om onze toekomstige 'klanten' te helpen. Met die samenwerking zit het wel goed. Waar ik mij ook geen zorgen om hoef te maken, is de zorg die wij voor elkaar hebben. Voor onze naasten. Voor onze medemens.</strong>

In onze gemeente staan we voor een ander klaar. We komen in actie als iemand ons nodig heeft. Dit gaat meestal vanzelf. We doen dit vaak zonder erbij na te denken. Zou het in onze genen zitten? Ik denk aan gezegden als: "Wie goed doet, goed ontmoet" De boodschap daarvan word je later pas duidelijk. Dat zie je als je een beroep doet op mensen uit je omgeving op het moment dat jij dat nodig hebt. Velen onder ons zijn met levenslessen als deze opgegroeid.

Wat te denken van een opmerking als: "Je kunt nooit in iemands portemonnee kijken". Helemaal waar. We gaan er soms al te gemakkelijk van uit dat een paar euro meer of minder voor niemand een probleem hoeft te zijn. Of de levenswijsheid: "Een goede buur is beter dan een verre vriend". Wat ben ik blij dat ik in een gemeenschap leef waar dit nog dagelijks in de praktijk wordt gebracht. We willen samen met u de zorg geven aan wie dat nodig hebben. Dichtbij de mensen in de diverse wijken organiseren we dit met de professionele zorgaanbieders. En wel zo dat na enige tijd deze volkswijsheden voor alle bewoners een feit wordt.

<a href="http://www.christenuniekatwijk.nl/2014/06/samen-voor-elkaar/foto-gerard-mostert-sr/" rel="attachment wp-att-3467"><img class="aligncenter size-full wp-image-3467" src="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2014/06/foto-gerard-mostert-sr..jpg" alt="foto gerard mostert sr." width="204" height="230" /></a>

Dat zorgen voor elkaar zie ik overal om mij heen gebeuren, niet alleen in mijn gezin en mijn buurt. Het hoort bij de waarden en normen van onze gemeenschap. Want als er iets is, waar wij in deze gemeente goed in zijn, dan is het wel het zorgen voor elkaar. Elkaar opvangen in tijden van nood, voor elkaar klaar staan, er zijn voor elkaar. We doen het gewoon! Het zit van nature in ons om voor elkaar te zorgen.

Ik ben trots op zo veel betrokkenheid en naastenliefde. Dat valt niet in een nota vast te leggen. Daar kan geen besluit of plan van aanpak tegenop. Zorgen voor elkaar betekent in onze gemeente oprecht betrokken zijn bij een ander. Dat komt recht uit het hart. Mooier kan het niet. Voor mij geldt dat iedereen meetelt en meedoet. Laten we er samen voor zorgen dat niemand achterblijft. Samen leven door er voor elkaar te zijn. Ik zet mij er met hart en ziel voor in.

« Terug