Van der Bent en Mostert wethouders namens ChristenUnie

woensdag 30 april 2014 18:02

De coalitiebesprekingen voor een nieuw College van B&W in Katwijk zijn vorige week afgerond met de verkiezing door de gemeenteraad van de vier wethouders. Meest verrassende benoeming was die van Klaas Jan van der Bent tot wethouder Ruimtelijke Ordening en Infrastructuur. In zijn takenpakket zitten "hoofdpijndossiers" als de Westerbaan en de RijnlandRoute (N206). Verder blijft hij zijn directe vakgebied trouw door ook ICT onderwerpen te gaan behandelen.

<a href="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2014/02/ChristenUnie-Katwijk-01-Klaas-Jan-van-der-Bent-300x300.jpg"><img class="alignleft wp-image-3176 " src="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2014/02/ChristenUnie-Katwijk-01-Klaas-Jan-van-der-Bent-300x300.jpg" alt="ChristenUnie Katwijk-01-Klaas Jan van der Bent - 300x300" width="224" height="224" /></a>Van der Bent was fractievoorzitter van de ChristenUnie in Katwijk en had zich de afgelopen jaren gemanifesteerd op verschillende dossiers rond Ruimtelijke Ordening en infrastructuur. Nadat GemeenteBelangen zich terugtrok uit de coalitie-onderhandelingen en het moeilijk bleek om een geschikte kandidaat voor deze lastige portefeuille te vinden, werd er een beroep gedaan op Van der Bent. Die besloot vervolgens om zijn verantwoordelijkheid nemen en de portefeuille voor zijn rekening te nemen.

<a href="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2012/12/Wethouder-Gerard-Mostert-ChristenUnie-Katwijk.png"><img class="alignright wp-image-2149 size-medium" src="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2012/12/Wethouder-Gerard-Mostert-ChristenUnie-Katwijk-300x196.png" alt="Wethouder Gerard Mostert ChristenUnie Katwijk" width="300" height="196" /></a>Naast Klaas Jan van der Bent blijft Gerard Mostert Sr. de portefeuille zorg - inclusief de 3 Decentralisaties - doen, waarmee de continuïteit op dit belangrijke onderwerp gewaarborgd is. De ChristenUnie neemt met het leveren van twee wethouders een grote verantwoordelijkheid binnen het nieuwe college. Dat doen we in afhankelijkheid van de zegen van onze God en in vertrouwen op de goede samenwerking met het CDA en de SGP.

« Terug