Vice-minister-president André Rouvoet komt naar Katwijk

zaterdag 03 november 2007 23:43

Vice-minister-president André Rouvoet komt naar Katwijk. Dinsdag 20 november spreekt hij in het kerkelijk centrum 't Anker aan de Voorstraat te Katwijk aan Zee over “jeugd en gezin”. De avond is toegankelijk voor iedereen en begint om 20.00 uur. Op dezelfde avond zal de ChristenUnie Katwijk ook stil staan bij het afscheid van Hans ten Hove van de gemeenteraad van Katwijk.

André Rouvoet heeft een bijzondere positie in het kabinet Balkenende IV. Hij is zowel vice-minister-president als programmaminister voor Jeugd en Gezin. Zijn opdracht: kinderen een goede start geven.

Met zijn beleidsprogramma ‘alle kansen voor alle kinderen’ wil de minister erkennen en ondersteunen dat het gezin een belangrijke positie heeft in de opvoeding. Belangrijk is daarbij dat we ons meer richten op het voorkómen van problemen door deze al in een vroeg stadium op te sporen en zonodig direct aan te pakken.

“We zijn de vrijblijvendheid voorbij, zowel voor wat betreft de noodzakelijke samenwerking tussen de hulpverleners als voor wat betreft ouders en jongeren zelf. Mochten ouders of kinderen niet willen meewerken, dan kunnen we drang- of zelfs dwangmaatregelen nemen”, aldus minster Rouvoet.

Met de vraag hoe ver de overheid moet gaan bij het ingrijpen in het privéleven van burgers wordt een spanningsveld zichtbaar waar met de minister op deze avond over van gedachten gewisseld kan worden.

Voorafgaand aan de lezing van de minister, staat de ChristenUnie stil bij het afscheid van Hans ten Hove. Na 25 jaar neemt hij afscheid als lid van de gemeenteraad van Katwijk en als lijstrekker van de partij in Katwijk. 

Voorafgaand aan het bezoek van Minister Rouvoet is er een reguliere (besloten) algemene ledenvergadering die alleen toegankelijk is voor leden van de ChristenUnie. Voor deze vergadering staan enkele administratieve punten op de agenda.

Mocht de minister op het laatste moment zijn verhinderd (omdat hij bijvoorbeeld in de 2e kamer moet verschijnen) dan zal Prof. Roel Kuiper - eerste kamerlid namens de ChristenUnie - de honneurs waarnemen en spreken over hetzelfde onderwerp.

Voor nadere informatie over de avond kunt u contact opnemen met de secretaris van de ChristenUnie Katwijk, Wim de Mooij telefoon: 06 28 877 111 of via wim.de.mooij@wanadoo.nl

« Terug