Onderzoek naar mogelijkheden voor zeejachthaven

zaterdag 15 december 2007 20:45

De ChristenUnie is vanaf het begin voorstander van een goed, open onderzoek naar de mogelijkheden voor een zeejachthaven. Een zeejachthaven kan een verbetering van betekenis voor de toeristische functie van Katwijk zijn. Voor de ChristenUnie is een belangrijke randvoorwaarde voor de realisatie van een zeejachthaven dat daarmee het karakter van Katwijk als familiebadplaats versterkt moet worden.

Het College presenteerde in de Commissie Ruimte een voorstel om het Plan van Aanpak te laten opstellen door Intraval en de Grontmij.. De ChristenUnie is zeer tevreden over deze "dubbele" benadering, waarbij Intraval de sociale aspecten en gevolgen in kaart brengt, terwijl de Grontmij. zich bezig houdt met de infrastructurele kant van een zeejachthaven. Wij hebben dan ook ingestemd met het voorstel om het PvA door Intraval-Grontmij. te laten opstellen, zodat de gemeenteraad in de 2e helft van 2008 kan beslissen of de mogelijkheden voor een zeejachthaven realistisch zijn.

We hebben het College kritisch gevraagd naar de eigen insteek bij het komende onderzoek, vooral omdat Intraval-Grontmij tot vier keer toe aangeeft dat het ook mogelijk is dat er geen zeejachthaven komt. Daar zijn wij het op zich mee eens en ook wij vinden dat nagegaan moet worden wat de gevolgen zijn als er geen zeejachthaven komt. Toch wordt hier vrezen wij zichtbaar dat de collegepartijen hier onderling nu al verdeeld zijn.

« Terug