Maatschappelijk opvang 3

woensdag 01 april 2009 14:11

Locaties Top 3
De ChristenUnie heeft geen antwoord gehad op de vraag wat het college heeft gedaan met de opmerkingen die bewoners hebben gemaakt op 30 juni 2008, tijdens de eerste en tevens ook enige bewonersavond. Het zou heel verstandig zijn geweest als de wethouder zich vanaf dat moment enorm had ingespannen om de bewoners in het hele traject te laten meedoen, meedenken. Burgers vertrouwd maken met wat opvang in hun buurt inhoudt.

Het lijkt er in ieder geval op dat het college bij de huidige top 3 niet voldoende doordacht te werk is gegaan. Allereerst de locatie Van Houtenstraat. Tijdens bovengenoemde avond hebben bewoners al aangegeven goed te kijken naar deze buurt in de Hoornes. Er gebeurt in deze wijk al voldoende als het gaat om opvang, verslavingszorg, maar ook overlast. Spreiding van voorzieningen is noodzakelijk. Bij het gemeentehuis van Valkenburg gaat het college er aan voorbij dat de aard van het gebouw en bedoelde functie (opvang) niet direct overeenkomen, zeker gezien de waarde voor de Valkenburgse inwoner. Bij de gemeentewerf Rijnsburg laat het college de plannen los die deel uitmaken van het plan De Horn. Bij de gemeentewerf Valkenburg geeft het college aan dat een opvang ruimtelijk niet past gelet op een integrale visie voor de Tjalmastrook en locatie Valkenburg.

Kortom: deze locaties blijven dus vragen oproepen die belemmerend kunnen zijn voor een vestiging van maatschappelijke opvang. De ChristenUnie denkt dan aan bestemmingsplannen, ruimtelijke inpasbaarheid, integrale visie, kwaliteit van de buurt en spreiding van voorzieningen. Ook blijven er vragen op het gebied van financiën, denk aan het onrendabele deel van de investeringen.

« Terug