Katwijk is 2008 redelijk doorgekomen

dinsdag 09 juni 2009 07:21

De behandeling van de begroting is altijd een gedenkwaardig moment. Landelijk wordt dit gevierd met prinsjesdag en ook lokaal zijn we een dag tot elkaar veroordeeld in de raadszaal. De tegenhanger van de begroting is het jaarverslag. In de begroting worden de plannen voor het komende jaar beschreven, in het jaarverslag worden de resultaten verantwoord. De behandeling krijgt landelijk wat meer aandacht door de benaming 'gehaktdag'. In Katwijk kennen we dat nog niet. Dit keer kwam de rekening ruim na middernacht vlot even langs.

Bestuurlijk hebben we enkele grote blunders gezien in 2008 en is er verdere achterstand opgelopen. Qua financien was het, mede gezien de economisch mindere tijd, een redelijk jaar. Weliswaar was er voor het eerst een verlies maar dat kwam voornamelijk door de bouwplannen. Daar heeft Katwijk aanzienlijke belangen en als het economisch tegenzit merk je dat direct. Gelukkig hebben we nog goede reserves die deze tegenvallers kunnen opvangen.

Maar waakzaamheid is geboden. Zeker als er zich op korte termijn geen economische verbetering aandient. Dan zal ook Katwijk andere manieren moeten vinden om financieel gezond te blijven. Dat zal voor menige partij niet gemakkelijk zijn in verkiezingstijd...

« Terug