Afscheid Atie, Ton en Robert

Afscheid Atie Kuijt.JPG
Jan-Willem vd Vijver plek 2 - foto staand.jpg
Door Jan-Willem van der Vijver op 30 maart 2022 om 09:00

Afscheid Atie, Ton en Robert

Gisteravond namen onze fractieleden Atie Kuijt, Ton de Vries en Robert Haasnoot afscheid. In een speciale vergadering van de gemeenteraad werd daar bij stilgestaan en werden ze bedankt voor al hun inzet voor de gemeente Katwijk. Namens onze fractie danken we Atie, Ton en Robert enorm voor al hun inzet en we wensen hen bovenal Gods onmisbare zegen toe.

Gisteravond namen onze fractieleden Atie Kuijt, Ton de Vries en Robert Haasnoot afscheid. In een speciale vergadering van de gemeenteraad werd daar bij stilgestaan en werden ze bedankt voor al hun inzet voor de gemeente Katwijk.
Afscheid Atie Kuijt
Atie, de nestor van de gemeenteraad, verlaat na meer dan een kwart eeuw (!) de lokale politiek. Ze kreeg hiervoor een koninklijke onderscheiding. Raadslid Max van Duijn mocht haar toespreken en sprak: "Ik heb je leren kennen als kritisch, vasthoudend en gedreven, maar nooit ter meerdere eer en glorie van jezelf of je partij, maar altijd om onze gemeente mooier te maken". En zo kennen wij Atie. Als ze ergens voor gaat dan laat ze niet meer los. Zelf sprak ze nederig en nuchter: "Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan".
Afscheid Ton de Vries
Ton, onze fractievoorzitter. Vanaf 2014 in de gemeenteraad. En zoals hij dat zelf citeerde vanuit Prediker: "Er is overal een tijd voor".
In zijn afscheidsspeech gaf hij ook belangrijke lessen mee, zoals: "Het vraagt moed om niet de roepers en de schreeuwers te bedienen, maar de hele samenleving". En aan nieuwe raadsleden gaf hij mee: "Een erebaantje is het al lang niet meer, dat merken jullie nog wel". De burgemeester sprak terecht: "Je bent altijd een stabiele factor geweest in de raad, maar ook in het presidium. Als jij een mening hebt dan wordt daar altijd goed naar geluisterd".
Afscheid Robert Haasnoot
Robert, sinds 2018 in de gemeenteraad. De burgemeester sprak: "Je hebt verstand van financiën". Rustig en betrouwbaar kenmerkt Robert ook. Zelf sprak hij: "Ik vond het een eer en voorrecht dat ik op mijn eigen wijze deel heb mogen uitmaken van de gemeenteraad". En Robert gaf ons ook een belangrijke les mee: "We leven in een verwarrende tijd. Blijf verbinding met elkaar zoeken en heb het lef, als het nodig is, om niet alleen de vertegenwoordiger te zijn, maar ook een gids voor je achterban.
Namens onze fractie danken we Atie, Ton en Robert enorm voor al hun inzet en we wensen hen bovenal Gods onmisbare zegen toe.

Labels: , , ,