Warmetruiendag: sociaal en duurzaam!

Niels Haasnoot - plek 5.jpg
Door Niels Haasnoot op 11 februari 2022 om 13:00

Warmetruiendag: sociaal en duurzaam!

Warmetruiendag template1

Vandaag is het de officiële Warmetruiendag. Dat is niet alleen op de bank zitten met een warme trui aan. De ChristenUnie Katwijk grijpt dit moment aan om aandacht te vragen voor huishoudens die in armoede leven. Elke maand de eindjes aan elkaar knopen en hopen dat er wat over blijft. Dan kunnen de sterkste schouders best wat missen. “Wie twee stel onderkleren heeft, moet delen met hem die er geen heeft, en wie voedsel heeft, moet ook zo doen.” (Lukas 3:11).
Kandidaat-raadslid Niels Haasnoot bedacht het idee om een grote stapel warme truien bij stichting de Brug en bij de stichting help ons helpen te brengen. Kandidaten Jan-Willem van der Vijver en Marieke Visser hielpen mee bij de overhandiging van tientallen truien.
De warme truien staan ook symbool voor de groeiende hoeveelheid huishoudens die in energie-armoede leeft. Zij geven meer dan tien procent van hun inkomen uit aan energie. Met de stijgende gasprijzen komt het water nog meer aan hun lippen te staan. De kachel een graad lager is oké, maar in de kou zitten, dat wil niemand en dat hoeft niemand. Isolatie staat daarom bij de ChristenUnie hoog in het vaandel, dat bespaart een hoop energiekosten en het komt het comfortniveau ten goede.
Tot slot heeft Warmetruiendag alles te maken met De Week van de Circulaire Economie We hebben vorig jaar de stap gezet om met Diftar te beginnen (start 2023). In Nederlandse gemeentes met dit systeem daalt de hoeveelheid restafval enorm. Zo dienen “afgedankte” producten als nieuwe grondstoffen! Deze stapel truien krijgt ook een tweede leven. Een leven zonder afval, dat is de stip aan de horizon waar de ChristenUnie naartoe wil werken.

Labels: ,