Op bezoek bij stichting Maatjesopmaat

Jan-Willem vd Vijver plek 2 - foto staand.jpg
Door Jan-Willem van der Vijver op 24 februari 2022 om 16:00

Op bezoek bij stichting Maatjesopmaat

URD4CFF366D_00001_1

Gerard, Ben, Lydia, Robert, Jaap en Jan-Willem waren op bezoek bij stichting Maatjesopmaat. Oprichters Michiel Smit, Erik Houwaart en onze kandidaat #22 en tevens voorzitter van Maatjesopmaat Nelleke Schaap namen ons mee in de actuele stand van zaken, maar ook in de visie op de toekomst.

Het concept is uniek. Het gaat om waardevolle en duurzame relaties op basis van gelijkwaardigheid. Bij Maatjesopmaat gelooft men dat gelijkwaardigheid zorgt voor een gevoel van waardigheid en verbondenheid. “Het zorgt dat mensen regie blijven ervaren over hun eigen leven”, aldus Nelleke Schaap. “We werken intensief samen met organisaties die te maken hebben met eenzaamheid. Wij willen echt een verandering in de wereld teweegbrengen waardoor mensen meer naar elkaar omkijken en eenzaamheid binnen alle doelgroepen verminderd wordt”.

We hebben verschillende inspirerende en vaak ook ontroerende praktijkvoorbeelden gehoord. We hebben gesproken over het onderwerp eenzaamheid binnen onze gemeente, hoe we vanuit de politiek nog meer kunnen faciliteren en we hebben met elkaar vooruit gekeken. Onder de indruk zijn we van het bevlogen en prachtige team van Maatjesopmaat en ook van wat er in de afgelopen jaren is bereikt. We zijn dankbaar met zulke oprechte en bevlogen professionals in onze gemeente die werken vanuit een Missie.

Ieder mens doet ertoe, vindt de ChristenUnie. Van het prille begin tot het kwetsbare eind. De ChristenUnie steunt van harte de initiatieven en projecten van Maatjesopmaat. De sociale moestuin, Hortus Kariva, is ook zo’n prachtig project vanuit Maatjesopmaat waar we al eerder zijn geweest. Het gaat uiteindelijk om verbinding tussen mensen, om contact, om er mogen zijn en ertoe doen. Met recht is dit een praktijkvoorbeeld van Samen Recht Doen. Recht doen aan die ene.

Labels: ,