De Horn

woensdag 03 januari 2007 19:28

In de gemeenteraadsvergadering van november 2006 is het bestemmingsplan De Horn behandeld en goedgekeurd. Het belangrijkste discussiepunt daarbij was de ontsluiting. Dat is niet nieuw, dat was ook in de voormalige raad van Rijnsburg steeds de belangrijkste aarzeling rond de planvorming. Nieuw was nu dat bleek dat de verkeersbelasting van "de Dijk" (de Oegstgeesterweg) zwaarder zou worden dan tot nu toe was voorgerekend. Gemeentebelangen vroeg (en kreeg) van wethouder Binnendijk de toezegging dat een zgn. "verkeersveiligheidsaudit" zal worden uitgevoerd. Dat houdt in dat vóóraf gekeken wordt wat de gevolgen van de ontsluiting in het bestemmingsplan zullen zijn.
De ChristenUnie heeft opnieuw gepleit voor serieus onderzoek naar het alternatief van een ontsluitende brug over het kanaal. Wij vragen ons af wat de verkeersveiligheidsaudit voor nieuwe informatie zou kunnen opleveren na alle verkeersonderzoeken die door verschillende instanties al zijn uitgevoerd. Hoe dan ook, bij de resultaten van de audit zullen we opnieuw goed kijken wat de consequenties zouden moeten zijn en er op aandringen dat echt álle alternatieven worden bekeken.
 
Overigens schreef Gemeentebelangen in een ingezonden stuk in "De Rijnsburger" (14.12.2006) dat "het plan De Horn er tijdens de raadsvergadering doorheen is gejast!". Dat is merkwaardig, wij hebben de woordvoerder van Gemeentebelangen in de raadsvergadering zelf daarover helemaal niet horen klagen. Het is waar dat het behandelingstempo is verhoogd, maar de ChristenUnie zou dat nooit ten koste laten gaan van de zorgvuldigheid.

« Terug