ChristenUnie 'lanceert' verkiezingsprogramma via drone!

Jan-Willem vd Vijver plek 2 - foto staand.jpg
Door Jan-Willem van der Vijver op 28 januari 2022 om 12:00

ChristenUnie 'lanceert' verkiezingsprogramma via drone!

Lanceren in de meest letterlijke zin! Op 25 januari heeft de programmacommissie van de ChristenUnie Katwijk, bij monde van campagneleider Jan-Willem van der Vijver, het verkiezingsprogramma op een usb-stick via een drone bezorgd vanaf Katwijk aan Zee, via de verschillende kernen, bij lijsttrekker Gerard Mostert in Valkenburg. Deze ludieke actie is prachtig in beeld gebracht met schitterende beelden van onze dorpen.

De titel van het verkiezingsprogramma is ‘Samen Recht Doen’. Dit past volgens lijsttrekker Mostert in een tijd van tweedeling en polarisatie. Mostert: “Samen, omdat niemand in onze dorpen het alleen hoeft te doen. Het benadrukt ook dat de overheid het niet alleen kan, en pas goed functioneert als zij samenwerkt met inwoners. In onderling vertrouwen.

Recht, omdat ieder mens voor God telt. En omdat we ons willen inzetten voor een rechtvaardige samenleving, waar onrecht bestreden wordt.

Doen, omdat onze woorden pas inhoud krijgen als we ook in beweging komen. En omdat het nodig is om de daad bij het woord te voegen. Maar wij geloven niet dat alles maakbaar is. We weten ons afhankelijk van God die regeert. Dat geeft rust.”

De ChristenUnie is een partij waarbij de mensen in onze gemeente centraal staan. Van het prille begin tot het kwetsbare eind. “Ons verkiezingsprogramma is een eerlijk en realistisch verhaal” aldus van der Vijver. “De afgelopen maanden hebben we met een programmacommissie samen met inwoners en professionals ‘uit het veld’ dit programma tot stand mogen brengen. Daar zijn we dankbaar voor”.

De drie belangrijkste prioriteiten voor de komende jaren, uitgewerkt in het programma:

  • Betaalbaar wonen; werken aan een rechtvaardige volkshuisvesting. We moeten af van een verziekte woningmarkt. Daarom bouwen en behouden we betaalbare woningen.
  • Goed zorgen voor Gods schepping, dat betekent meer groen en het isoleren van woningen.
  • Betekenisvolle hulp voor kwetsbaren, ieder moet de zorg krijgen die het nodig heeft en dat mag wat kosten!

De ChristenUnie is ook duidelijk waar ze tegen zal blijven strijden. Geen koopzondag, geen coffeeshops, niet meer bebouwing op het strand en het opkopen van woningen door beleggers verbieden.

Labels: ,