ChristenUnie in college met DURF en SGP

College.jpg
Jan-Willem vd Vijver plek 2 - foto staand.jpg
Door Jan-Willem van der Vijver op 3 juni 2022 om 10:00

ChristenUnie in college met DURF en SGP

Op donderdagavond 2 juni is het nieuwe college van de gemeente Katwijk geïnstalleerd. De ChristenUnie is dankbaar daar als partij onderdeel van te zijn. Dat betekent dat Gerard Mostert de komende vier jaar weer als wethouder de gemeente Katwijk mag dienen. Gerard Mostert en Jan-Willem van der Vijver hebben de afgelopen maanden namens de ChristenUnie onderhandeld met de SGP en DURF. Fractievoorzitter van de ChristenUnie Jan-Willem van der Vijver: "We kijken terug op een goed en intensief proces en er is veel vertrouwen in dit college, we zijn blij met het resultaat. We hebben veel punten uit ons verkiezingsprogramma in het coalitieakkoord kunnen verwerken".

Het coalitieakkoord draagt de titel 'Samen realistische keuzes maken' met als ondertitel 'Verandering met behoud van het goede'. Onderstaande punten komen nadrukkelijk uit het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie.

1- Betaalbaar wonen - werken aan rechtvaardige volkshuisvesting als topprioriteit.

2- Goed zorgen voor Gods schepping. Het gas geven op isolatie. Komt uit het lokaal isolatiemanifest van de ChristenUnie Katwijk.

3- De zondagsrust blijft de komende periode behouden. Er komt géén koopzondag in deze periode.

4- Het bestrijden en tegengaan van (energie)armoede als topprioriteit

Verder is de ChristenUnie blij dat de portefeuille armoedebestrijding is binnengehaald. Bij het onderwerp armoedebestrijding zit de harteklop van de ChristenUnie vanuit betekenisvolle hulp willen geven aan kwetsbaren en het goed zorgen voor naasten. De portefeuille van Gerard Mostert betreft: Volkshuisvesting, Armoedebeleid, Stedelijke ontwikkeling en Mobiliteit.

Met de installatie van Gerard Mostert als wethouder, en dus het vertrek uit de fractie, is Niels Haasnoot geïnstalleerd als gemeenteraadslid voor de ChristenUnie waardoor de fractie weer compleet is. Fractievoorzitter van der Vijver: “We hopen met dit coalitieakkoord samen recht te doen aan de grote uitdagingen voor de komende jaren en dat in de wetenschap dat er veel onzekerheid is en zal blijven. De samenwerking tussen gemeenteraad, college, bestuur en samenleving is dan ook van groot belang om de noodzakelijke keuzes te kunnen maken. Dat vraagt van alle partijen een open houding”.

Labels: ,