Gerard Mostert op kandidatenlijst ChristenUnie

woensdag 19 oktober 2016 15:32

<img class="alignright size-rss-image wp-image-4662" src="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2016/10/image-6-200x200.jpg" alt="image" width="200" height="200" />Gerard Mostert uit Katwijk staat op plek 21 van de conceptkandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. Mostert is momenteel fractievoorzitter in Katwijk en werkzaam bij ProDemos Huis voor Democratie en Rechtstaat in Den Haag. Mostert zegt bij zijn kandidatuur op te willen komen voor Gods schepping. Het leven in Gods schepping is waardevol. Duurzaamheid en het beschermen van kwetsbaar leven zijn daarin heel belangrijk. Met Gerard Mostert is ook het Katwijkse geluid goed te horen binnen de ChristenUnie.

Mostert: “Ik ben vereerd om op de kandidatenlijst te staan. Mijn kandidatuur zorgt ervoor dat het geluid uit onze regio ook in Den Haag zal klinken. Daar worden belangrijke beslissingen voor onze regio genomen.”
Voor Mostert is het belangrijk dat het thema waardevol leven de aandacht krijgt die het verdient. “Waar het leven bij een aantal politieke partijen geen waarde lijkt te hebben, bijvoorbeeld bij mensen die gehandicapt zijn of eenzaam, willen wij het juist beschermen, want elk mens is waardevol. Het leven is een geschenk van God.” Aldus Mostert.

De ChristenUnie presenteerde de volledige kandidatenlijst vandaag. Volgens partijvoorzitter Piet Adema is de conceptkandidatenlijst een goede afspiegeling van de ChristenUnie-achterban. “Ik ben onder de indruk van de kwaliteit van deze kandidaten en dankbaar dat zij zich vanuit hun geloof willen inzetten voor onze partij, de regio waar ze vandaan komen en ons land."

De ChristenUnie-lijst wordt aangevoerd door Gert-Jan Segers. Huidige Tweede Kamerleden Carola Schouten, Joël Voordewind, Carla Dik-Faber en Eppo Bruins staan respectievelijk op de tweede tot vijfde plek. Hoogste nieuwkomer is het Groningse Statenlid Stieneke van der Graaf op plek 6.

De kandidatenlijst wordt besproken op het ChristenUnie congres op 26 november. Dan wordt ook het verkiezingsprogramma vastgesteld dat de ChristenUnie vorige week presenteerde. In het verkiezingsprogramma ‘Hoopvol realistisch: voorstellen voor een samenleving met toekomst’ formuleert de ChristenUnie als drie belangrijkste aandachtspunten: investeren in de toekomst van onze kinderen, zorgen dat iedereen meetelt en opkomen voor (godsdienst)vrijheid.

« Terug