Blije omwonenden bij officiële opening aansluiting Flora op A44

maandag 10 oktober 2016 15:39

Royal FloraHolland heeft sinds eind juli een directe aansluiting op de A44. Dit betekent een verbetering van de bereikbaarheid van FloraHolland en de handelsbedrijven op het terrein. Daarnaast zorgt het voor minder vrachtverkeer door Rijnsburg en Oegstgeest.

<b>Een eerste goede stap </b>
De op- en afrit is tot stand gekomen door samenwerking van Rijkswaterstaat, Royal FloraHolland, de gemeenten Katwijk en Oegstgeest, provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Wethouder Klaas Jan van der Bent kwam de eer toe om de nieuwe afslag, samen met de vertegenwoordigers van alle partners, officieel te openen. Hij benadrukte in zijn toespraak, dat Katwijk dit ziet als een eerste goede stap die uiteindelijk moet leiden tot de aanleg van de Noordelijke Randweg Rijnsburg.
<img class="aligncenter size-full wp-image-4636" src="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2016/10/image-1.jpg" alt="image" width="1024" height="682" />

<b>Tevreden buurtbewoners </b>
Onder de buurtbewoners bleek nu al grote tevredenheid met de nieuwe situatie. Er is sprake van aanzienlijk minder geluidsoverlast en de trillingen van voorbijgaand vrachtverkeer zijn minder voelbaar. Door de directe aansluiting rijdt er minder vrachtverkeer over de Rijnsburgerweg in Rijnsburg en de Rijnzichtweg in Oegstgeest. Dit betekent een verbetering van de leefbaarheid, de verkeersveiligheid en de verkeersafwikkeling Rijnsburg en Oegstgeest.

« Terug