Een keer iemand helpen? Hulp nodig?

woensdag 24 juni 2015 17:06

<strong>Een keer iemand helpen? Hulp nodig?</strong>
<em>Samen voor elkaar met WeHelpen.nl</em>

Op WeHelpen.nl kunt u bij u in de buurt hulp aanbieden en vragen. Dit varieert van boodschappen doen tot hulp met de computer. Van de heg snoeien tot schilderles of samen een kopje koffie drinken. Het is een succes! Landelijk hebben zich al meer dan 14.000 mensen aangesloten. Op vrijdag 19 juni gaf wethouder Gerard Mostert het startsein voor WeHelpen.nl in onze gemeente. Dit deed hij samen met Coen van de Steeg, oprichter van WeHelpen.nl en Jan Muller, voorzitter van de Lionsclub Rijnsburg-Valkenburg.

<a href="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2015/06/we-helpen.jpg"><img src="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2015/06/we-helpen.jpg" alt="we helpen" width="600" height="400" class="aligncenter size-full wp-image-4036" /></a>

Wethouder Gerard Mostert licht toe: ”Iemand helpen die je nodig heeft, dat doen we graag én veel in onze gemeente. Daar ben ik trots op. WeHelpen.nl brengt hulpvragers en hulpzoekers op een laagdrempelige manier samen. U kunt af en toe iets doen. Of iets vragen. Als het u past en uitkomt.”

De oprichter van WeHelpen.nl, Coen van de Steeg werd in 2008 van zijn fiets gereden. Op de intensive care van het ziekenhuis werd hij wakker met hersenletsel. Het revalideren kostte heel veel tijd en energie. Zijn vrouw draaide overuren: naast de zorg voor hun jonge gezin en een drukke baan, vroeg ook haar man om de nodige aandacht. Hoe lang houd je zoiets vol? Daar heb je hulp van anderen bij nodig.

Zoals Coen en zijn gezin zijn er meer voorbeelden in onze directe omgeving. Mensen die even of wat langer een uitgestoken hand nodig hebben. De hond moet bijvoorbeeld worden uitgelaten terwijl u met een gebroken been zit. Of u bent zelf niet zo handig en uw schutting moet gerepareerd. En u weet niet zo goed aan wie u dit kunt vragen. Dan biedt WeHelpen.nl uitkomst.

<strong>Gratis en voor iedereen</strong>
Al 14.000 mensen hebben zich aangesloten bij WeHelpen.nl. Doen al die mensen dat kosteloos? Ja! De website is gratis. Iedereen kan zich aanmelden. Vaak zijn mensen huiverig voor vrijwilligerswerk. 'Dat is niet vrijblijvend en ik heb al een drukke baan!’ Maar een keer even een klein klusje doen voor een ander, dat is vaak geen probleem. Zeker niet als het iets is dat u goed kunt en leuk vindt om te doen. Met WeHelpen.nl kunt u kiezen wat bij u past en wanneer het u uitkomt. Het resultaat: een goed gevoel omdat u de wereld van iemand anders wat mooier heeft gemaakt!

<strong>Aanmelden</strong>
WeHelpen.nl is er voor iedereen die een ander een keer wil helpen. Of geholpen wil worden. Voor mantelzorgers, vrijwilligers en mensen met een hulpvraag. Er is een speciale website voor onze gemeente: www.wehelpen.nl/gemeentekatwijk. Op deze site vindt u vast iemand in uw buurt die u wilt helpen of die u zelf kunt helpen. Meldt u vandaag nog aan! Bent u niet zo handig met de computer? Vraag dan iemand uit uw omgeving om u even op weg te helpen. Is dat lastig voor u? Of heeft u een vraag over Wehelpen? Belt u dan even het Welzijnskwartier via 071 - 403 33 23.

(Bron: gemeente Katwijk)

« Terug