ChristenUnie: geen onderzoek naar fietstunnels

vrijdag 05 december 2014 17:27

De ChristenUnie stemt niet in met voorstel van KiesKatwijk om een onderzoek te doen naar fietstunnels om zowel veiligheid als verkeersdoorstroming te bevorderen op strategische plaatsen. KiesKatwijk wil dit onderzoek omdat bij hen de indruk bestaat dat er ernstige ongelukken gebeuren, waarbij fietsers het slachtoffer worden. Geen onderbouwing, geen cijfers, slechts veronderstellingen en vooral hard roepen dat andere partijen en de gemeente ouderen en scholieren in de kou laten staan. De ChristenUnie maakt keuzes op grond inzicht in cijfers en knelpunten.

<a href="http://www.christenuniekatwijk.nl/2014/12/christenunie-geen-onderzoek-naar-fietstunnels/fietstunnelweb/" rel="attachment wp-att-3728"><img class="aligncenter size-full wp-image-3728" src="http://www.christenuniekatwijk.nl/wp-content/uploads/2014/12/FietstunnelWEB.jpg" alt="FietstunnelWEB" width="4592" height="3064" /></a>.

Binnenkort verschijnen er nieuwe landelijke cijfers over verkeersveiligheid. Ook worden cijfers aangeleverd die betrekking hebben op het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV). Dat zal het moment zijn dat de ChristenUnie een helder beeld kan vormen over de verkeersveiligheid en doorstroming. Daarna spreken college en raad met elkaar en kan gewerkt worden aan een integrale aanpak.Op dit moment ligt er al een mooi plan om de fietsveiligheid te verbeteren en daarmee heeft de ChristenUnie ingestemd. Nu wordt het tijd dat deze plannen zo snel mogelijk worden uitgevoerd. .

De ChristenUnie hoopt dat de Fietsersbond in 2015 weer een fietsbalans gaat uitvoeren en hieraan wil de fractie graag meewerken.

&nbsp;

&nbsp;

« Terug