Maatschappelijke opvang 1

woensdag 01 april 2009 14:09

Communicatie

Na een radiostilte vanaf de eerste en tevens laatste bewonersavond in juni 2008 zijn zowel de raad als de omwonenden in februari op de hoogte gebracht van de top 3 van de locaties voor maatschappelijke opvang. In 2007 was de communicatie over opvang naar de bewoners slecht verlopen. Omwonenden voelden zich volledig overvallen! De wethouder moest zijn huiswerk overdoen.

De ChristenUnie had de hoop en verwachting dat het dit jaar wel goed zou gaan. De wethouder had namelijk de opdracht gekregen de burgers vanaf het begin te betrekken bij het zoeken naar locaties. Het moest een maximaal transparant proces zijn van communiceren, informeren en naar de burger toe gaan, met als doelstelling een breed draagvlak onder de omwonenden voor een maatschappelijke opvang. Belangrijk in het traject was ook dat de er omwonendenavonden zouden worden georganiseerd.

De taak van de ChristenUnie is te toetsen hoe de wethouder de opdracht heeft uitgevoerd. De ChristenUnie moet helaas constateren dat de communicatie ook deze keer niet goed is verlopen. "De wethouder koos voor een "wetenschappelijke" benadering: een spreekuur waarin hij de bewoners uitnodigde voor een gesprek in plaats van naar de omwonenden toe te gaan. Een pijnlijke misrekening die voorkomen had kunnen worden als hij beter naar de raad had geluisterd".

 

« Terug